Trwa ładowanie...
Przejdź na
Merlot
Merlot
|

Tiktokerka wydała 1500 zł w restauracji z gwiazdką Michelin. Pokazała, ile wyniosła OPŁATA SERWISOWA. Szok?

5
Podziel się:

Tiktokerka znana z recenzowania restauracji odwiedziła lokal z gwiazdką Michelin. Za swoje zamówienie zapłaciła 1500 zł. Jak sama wyznała, nie wszystkie dania ją "zachwyciły".

Tiktokerka wydała 1500 zł w restauracji z gwiazdką Michelin. Pokazała, ile wyniosła OPŁATA SERWISOWA. Szok?
Tiktokerka wydała 1500 zł w restauracji z gwiazdką Michelin (TikTok)

Agnieszka jest tiktokerką, która na swoim profilu Wyższy Instytut Smaku publikuje recenzje restauracji. Niedawno krytyczka kulinarna odwiedziła lokal z gwiazdką Michelin, który znajduje się przy placu Trzech Krzyży. Choć była to już jej druga wizyta w tym samym miejscu, to tym razem niektóre dania jej nie "zachwyciły".

Mimo że wszystkie dania były piękne i kreatywnie podane, to nie wszystkie mnie zachwyciły tak, jak poprzednio. Rewelacyjna była połowa, a druga połowa niczym mnie nie zachwyciła. Od restauracji tej klasy wymagam więcej - skomentowała na TikToku.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Roxie Węgiel otwiera się na temat "Tańca z Gwiazdami". Tak na telefon z produkcji zareagował jej narzeczony!

Tiktokerka wydała 1500 zł w restauracji z gwiazdką Michelin: "Im dalej w las, tym więcej soli"

Głównym zarzutem recenzentki była zbyt duża ilość soli w potrawach. Niemniej jednak, jak sama wyznała po wizycie w restauracji, która trwała aż 3,5 godziny, nie wyszła głodna. W odpowiedzi na komentarze internautów podkreśliła, że "nie musiała iść na kebaba".

Im dalej w las, tym więcej soli. Przepraszam, im dalej, tym dania były bardziej esencjonalne - dodała.

Zdaniem Agnieszki szef kuchni przywiózł smaki z ziemi włoskiej do Polski, a po drodze zahaczył o Azję. Warto wspomnieć, że potrawy były przygotowane ze składników najwyższej jakości. Wizyta w restauracji z gwiazdką Michelin kosztowała tiktokerkę 1500 zł, z czego ponad 140 zł wynosiła opłata serwisowa.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
pudelek.pl
KOMENTARZE
(5)
WYRÓŻNIONE
Babka
10 miesięcy temu
Gdyby jej nie było stać na taką restaurację to pewnie byłby kebab lub pizza i też komentarz co było nie tak z podanym daniem.Najlepiej to ugotować sobie i wtedy wszystko smakuje nawet zupa z torebki.
Ola.
10 miesięcy temu
Jak na dwie osoby to normalna cena za taki posiłek fine cooking. ja w kuchni tego typu brzydzę się pianek na talerzu. Forma tej rzadkiej pianki zjedzenia jest dla mnie nieakceptowalna, brzydzi mnie, wygląda jakby ktoś na danie napluł. Ale to taki mój mały odchył...
Bywalec Salon...
10 miesięcy temu
Co to za Wieśniara. Poszła się nażreć i jeszcze komentuje. Co to za autorytet? Do pięt Pani Gesller nie dorasta. Masakra.
waw
10 miesięcy temu
Podejrzany paragon, skarbówka powinna to sprawdzić. Przy tym 'food', jak np. "Maestro non-seafood", są podane dwie kwoty, w tym ta po lewej to połowa tej po prawej. No i poza tym wyszczególnienie za pozycję wynoszącą aż 1300 zł jako jedynie "Maestro non-seafood" to znacznie za mało. Skąd klient / klientka czy urząd skarbowy mają wiedzieć, co konsumentowi podano ?? Co to jest, bar szybkiej obsługi i pozycja "Danie dnia" ? Ale tam to kosztuje np. 24 zł, nie 1300.
Lena
10 miesięcy temu
W większości restauracji, nie tylko w Polsce ale i na świecie doliczany jest serwis/tip w wysokości 10%.
NAJNOWSZE KOMENTARZE (5)
waw
10 miesięcy temu
Podejrzany paragon, skarbówka powinna to sprawdzić. Przy tym 'food', jak np. "Maestro non-seafood", są podane dwie kwoty, w tym ta po lewej to połowa tej po prawej. No i poza tym wyszczególnienie za pozycję wynoszącą aż 1300 zł jako jedynie "Maestro non-seafood" to znacznie za mało. Skąd klient / klientka czy urząd skarbowy mają wiedzieć, co konsumentowi podano ?? Co to jest, bar szybkiej obsługi i pozycja "Danie dnia" ? Ale tam to kosztuje np. 24 zł, nie 1300.
Bywalec Salon...
10 miesięcy temu
Co to za Wieśniara. Poszła się nażreć i jeszcze komentuje. Co to za autorytet? Do pięt Pani Gesller nie dorasta. Masakra.
Babka
10 miesięcy temu
Gdyby jej nie było stać na taką restaurację to pewnie byłby kebab lub pizza i też komentarz co było nie tak z podanym daniem.Najlepiej to ugotować sobie i wtedy wszystko smakuje nawet zupa z torebki.
Lena
10 miesięcy temu
W większości restauracji, nie tylko w Polsce ale i na świecie doliczany jest serwis/tip w wysokości 10%.
Ola.
10 miesięcy temu
Jak na dwie osoby to normalna cena za taki posiłek fine cooking. ja w kuchni tego typu brzydzę się pianek na talerzu. Forma tej rzadkiej pianki zjedzenia jest dla mnie nieakceptowalna, brzydzi mnie, wygląda jakby ktoś na danie napluł. Ale to taki mój mały odchył...